Autor |
Wiadomość |
Gość
|
: 19 wrz 2009, o 13:52 |
|
|
Witam Zamierzam kubic mieszkanie w Słupsku. Które biura nieruchomości polecacie, a które odradzacie ?
|
|
Na górę |
|
|
Asystent |
Tytuł: Może tu jest to, czego szukasz:
Napisane: dziś |
Asystent forum
11:30 am
|
Góra |
|
|
nora
|
: 20 wrz 2009, o 07:23 |
|
|
Zdecydowanie żadne , nic trudnego kupić mieszkanie samemu.Biura zawyżają ceny,nie ma możliwości bezpośredniej negocjacji ceny .Przy takiej ilości mieszkań na pewno znajdziesz coś odpowiedniego i zaoszczędzisz kilkadziesiąt tysięcy.Powodzenia
|
|
Na górę |
|
|
Gość
|
: 21 wrz 2009, o 07:28 |
|
|
żadnego.Wystarczy popatrzyć na zdjęcia,zadnych konkretów zdięcia mebli,wystroju mieszkania,pomijają ważne szczegóły ,podłogi kafle , baterie itd.
|
|
Na górę |
|
|
emir78
|
: 1 paź 2009, o 14:01 |
|
|
Moi rodzice mieli przykre doświadczenia ze słupską giełdą- nie polecam nikomu, a ja ostatnio wybrałem AR-HAND bo mieli akurat fajna oferte no i polecam. Młody facet chyba z żona to prowadzi ale bardzo spoko są, wszystko załatwione jak należy- negocjacje ze sprzedającym po mojej mysli. Polecam.
|
|
Na górę |
|
|
remix
|
: 16 paź 2009, o 23:40 |
|
|
Klimkowska-Pilecka firma WEX. Bardzo fajne babki,właśnie kupiliśmy u nich mieszkanie.
|
|
Na górę |
|
|
Kasik
|
: 21 paź 2009, o 12:35 |
|
|
O fajnie, że ktoś taki post stworzył. Jak ja szukałam opini nie mogłam nic w necie znalexc. jakis czas temu sprzedawalam swoje mieszkanie zeby kupic wieksze, brały w tym udzial 2 agencje, ale kontakt mialam z wieloma agencjami wiec moge podzielic sie uwagami: Ekspert- prowizja 2,9%- duzo nieaktualnych ofert na stronie co znalazlam cos fajnego to nieaktualne. bez sensu sie napaliłam pare razy Delta- prowizja 2,9% jacys tacy sztywni, nie konkretni Wex- 2,9% ok, koleżanka u nich sprzedawała- zadowolona była Ibis- 2,9% ok, Ellert- 2,9%- sympatyczna babeczka Omega- wrażenie takie sobie, ale to moze tylko ja tak czuje- 2,9% Arhand- 2,9%- z facetem można pogadać, jakiś taki normalny jest Puławski-3% nie znam, słyszałam tylko że jest taki ale od niedawna na rynku Merkury- cos ktos mi kiedys mówił że ok, chyba 2,9% więcej doświadczen nie mam, ale radze korzystac z usług agencji. Sprzedac kupic to nie takie hop jakby sie wydawało. My mielismy tranzakcje łączoną to juz wogle masakra ogarnąc cos takiego samemu. A tak wogle to musze stwierdzic ze z tym negocjowaniem to oni czasem lepiej wiedza jak pilna jest sprzedaz danego mieszkana i ile mozna wycisnac a z drugiej strony wiedza ile klient moze zapłacic, jaka ma zdolnośc no i jakos tak sie to kreci.Z drugiej strony jak znajdzie sie cos bezpośrednio od sprzedajacego to po co płacic prowizje. Ksiege wieczysta mozna samemu sprawdzic w sądzie. Dobra rozpisałam sie troszke, mam nadzieje ze troche pomoglam. Jakby co to zaglądam tu czasem
|
|
|
Na górę |
|
|
Tomasz
|
: 23 paź 2009, o 12:33 |
|
|
A ja wam powiem tak. Czy to wazne czy kupisz prywatnie czy przez agencje? liczy sie cena! jesli prywatny własciciel chce 200 tys za mieszkanie 48m2 a w agencji jakiejs tam znajdziesz podobny standart za 190 to co wybierzesz? kazdy chyba umie liczyc i wie ze nawet z prowizja wyjdzie go taniej. Pozdrawiam
|
|
Na górę |
|
|